Какво трябва да знаем преди да залагаме на мачове?

Залагаме по-сериозно на мачове в последните две години. За този период сме имали шансовете да тестваме доста стратегии за залози, като някои от тях са били успешни, а други – пълен провал. След всеки цикъл залози сме теглили чертата, за да отсеем позитивите и негативите от опита си преди да продължим напред. Разбира се, правили сме и грешки, които сме повтаряли, но научените уроци винаги са си стрували цената. В тази публикация искаме да ви дадем няколко съвета, които ние научихме с цената на загубени пари и нерви. Надяваме се да ни послушате и да си ги спестите.

Ниските залози невинаги си струват

Има доста играчи, които се опитват да направят фиш с няколко твърди залога, на който да заложат голяма сума и да спечелят някаква прилична печалба. Например със 100 лева да изкарат 50 (или с 1000 да изкарат 500). В това няма нищо лошо, но ако теглите чертата след време, ще видите, че ниските залози често могат да не бъдат успешни. С времето сме установили, че е добре да се целите в залог около 2.00. Така дори с 50% успешни залози ще сте на нулата. 

Логичното невинаги се случва. Не дублирайте отворен залог.

Имали сме случаи на редица мачове, в които сме дублирали наглед сигурен залог. Отборът, който е фаворит да вкара гол, два атакуващи отбора да играят при 0-0 и да очакваме всеки момент да има попадение и редица други подобни. Логично е да заложим като видим такава възможност, но немалко играчи дублират залога си като се повиши коефициента на живо. И това е логична мисъл. Лошото на това е, че слагате всички яйца в една кошница, а ако загубите това означава голяма загуба. Имали сме добри печалби по този начин – с 300-400 лева сме правили по 1200 печалба на мач, но и сме губили сериозно когато залогът не излезе.

Препоръчваме да дублирате залог само ако фишът вече е затворен. Например – пуснали сте три мача на права колонка. Първият е издънил фиша, но другите два залога са перспективни – пуснете ги отново в комбинация с нещо друго. 

Не бъдете емоционални

Много хора приемат печалбата и губенето на залозите като нещо крайно емоционално. Не го правете. И в двата случая рискувате да вземете необмислени и по-рисковани решения, които иначе не бихте направили. Имате доста печалби? Добре, следвайте стратегията си и бъдете разумни. Имате загуби? Не се тревожете – ще дойде правилният момент да наваксате пропуснатото.

Няма нужда да залагате на всяка цена

Слънцето може да изгрее и да залезе и без да направите залог. Ако няма нещо, което да попада в обсега на вашата стратегия, то не си струва да правите излишни рискове. Бъдете дисциплинирани. По-добре е да пропуснете пет пъти някакви съмнителни шансове, но след това да издебнете правилния момент и да реализирате добра печалба.

Не всеки ден трябва да завършва на печалба

Много хора си мислят, че трябва да завършат деня на печалба. Това далеч не е така. Няма нищо лошо да завършите един ден на нула или на минус. Важно е да сте следвали своята стратегия и да продължите да го правите ако тя ви носи успех. Може да имате един неуспешен ден и пет много успешни. Горе главата.

Определете бюджет за залози и не го надвишавайте

Не залагайте пари, които нямате. Определете бюджет за залози, който да разделите на пет или десет равни части за същия брой залози и играйте с него. Ако се справяте добре и печелите, може да оставите всички пари в банката или да изтеглите част от тях и да продължите да играете. Въпрос на избор. Не слагайте пари, които не можете да си позволите да загубите. Особено ако не са ваши.

Как залагаме ние?

Ние тествахме един модел в началото на лятото с Евро 2020. Той беше неуспешен, за жалост, но така стигнахме до този, който ни носи печалби. Започнахме с един-два по-солидни залога, които ни помогнаха да натрупаме нашата банка. Сега имаме 125 лева (не са много, знаем), които са разделени на 5 залога Х 25 лева. Средният коефициент, който гоним е 2.00. Повечето мачове, които следим са на живо, но има и такива, на които залагаме преди да са започнали – тях слагаме в комбинация на фишовете. Следим само топ отбори, в представянето, на които сме уверени. Това са 10-15 отбора от всички водещи първенства в Европа. Дебнем добър момент да направим залог и очакваме да берем плодовете на печалбите си. Може да има дни, дори седмици без да направим залог, но това не е от значение, защото гоним крайна цел – да сме на добра печалба през месец май 2022-ра година.

Други

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *